keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kilpaurheilua parhaimmillaan!

Niin ovat takana PM-kilpailut monine käänteineen.. Onnistumisia, ongelmia, ja jännittävää urheilua parhaimmillaan. Omalta osaltani koulutreenit ja radat sujuivat melko mukavasti, hevoset tekivät sitä tasoa mitä niiden tällä hetkellä pitäisikin. Sen sijaan Aleceyn kanssa oli ongelmia, se ei liikkunut parhaalla mahdollisella tavalla torstain treenissä ja otettiin varonvuoksi pois joukkueesta. Hevosta tutkittiin ja hoidettiin huolellisesti ja se pystyikin onneksi jatkamaan koko kilpailun loppuun saakka.


Koulun jälkeen tilanne oli hyvä, Jilla 5. ja Rane 10, sekä joukkueestamme Salla 2. ja Wilkku 4! Maastorata oli kuitenkin tässä kilpailussa hyvin ratkaisevassa osassa sillä radalta tuli runsaasti estevirheitä sekä yliaikaa. Ja tällä osuudella me tiesimme mitä tehdä -Jilla ja Alecey tekivät loistavat radat!! Myös Rane teki erinomaisen radan aina toiselle vedelle saakka missä alashyppyä seurannut kapea kala aiheutti ohimenon ja siihen jäätiin. Salla ja Wilkku ottivat radalta runsaasti yliaikaa mikä vähän pudotti joukkueen tulosta.


Varsinainen jännitysnäytelmä tuli rataesteradasta sillä Jilla oli sijalla 3. maaston jälkeen eli kiinni henkilökohtaisessa pronssimitalissa. Rata oli tehty haastavaksi ja puomeja tuli ratsukoilta alas melko runsaasti. Meillä oli varaa kahteen pudotukseen, mitkä sieltä tulikin. Yksi hevosen virhe ja yksi oma ratsastusvirhe; toin Jillan liian lähelle okseria ja vähän kättä vasten. Yleisö pidätti henkeään ja kannusti, siitä kiitos kaikille! Voi sitä syvää huokaisua kun kuuntelimme tuloksia, olimme nimittäin saaneet radalta yhden yliaika virhepisteen, millä hävisimme mitalin..

Tuija ja Jilla vaativalla Kala-esteellä. Ratsukko suoritti tehtävän erittäin varmasti ja sujuvasti. Kuva Jxfoto.fi / Mika.

Ensin tottakai harmitti, mutta eihän tälläiseen kilpailuun ja tulokseen voi olla kuin tyytyväinen! Ja olisimmeko voineet tarjota parempaa ja jännittävämpää urheilua yleisölle? :) Lopputulos oli siis 4.sija ja myös Alecey pääsi palkintojenjakoon noustessa sijalle 7. Tuljaisinahan tuli myös joukkuehopeamitali meille Suomalaisille, Tanskan napatessa kullan.

Maanantaina alkoi heti arki, viikko on kiireinen sillä lähtö Saksaan lähestyy. Sunnuntaina on vielä ohjelmassa Ypäjän nuorten hevosten festivaali missä on mukana ensimmäistä kertaa myös kenttähevoset. Kyseessä on maastoesterata "tyyli" arvosteluna, tarkoituksena arvioida nuorten kenttäheppojen potentiaalia isoille radoille. Mukaan lähtee Helmi sekä Steinerin Ninan omistama 4v.tamma "Limppari".

Ykköshepat ovat hyvässä vedossa ja odotankin innolla lähtöä reissuun. Isossa osassa on toimiva systeemi jolla asioita on tehty sekä meidän kotitiimi; hevostenhoitaja Milka, treenikaveri Aki sekä hevosten kengittäjät, hieroja, eläinlääkäri jne..

Kiitos vielä kaikille onnitteluista, tukemisesta ja kannustamisesta!!

1 kommentti:

  1. Onnea UPEISTA suorituksista ja tuloksesta! Olitte Raneton ja erityisesti Jillan kanssa hienoimpia ratsukoita koko kisassa, kun lensitte esteeltä toiselle niin vaivattomasti ja tyylikkäästi! Todella harmi että kala koitui Raneton kohtaloksi, näytti kuin hevoselta olisi mennyt systeemit sekaisin ekan ohimenon jälkeen.

    Paljon onnea jatkoon, toivottavasti näen taas teidän suorituksia viimeistään ensi vuonna Keravalla.

    Terv. yksi vieras yleisöstä

    VastaaPoista