perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kisa- ja valmennuskuulumisia

Viime viikon keskiviikkona järjestettiin LmR:n seuraestekisat melkein naapurissa Innilän kentällä. Kävimme talkoilemassa radan suunnittelussa ja pystyttämisessä sekä hyppäämässä muutaman hevosen. Hyppäsin itse Lahtisen Terhin uuden sh ratsu Hilman, joka suoriutui ekoista kisoistaan oikein mallikkaasti joskin ajoittain myös melko vauhdikkaasti.. Skumppa hyppäsi ekan 90 ratansa yhdellä pudotuksella ja Ransun kanssa tehtiin 110 tasolla reenirata. Ja se muuten tuntui oikein hyvältä! Jos se tästä alkaisi sujumaan? Aki hyppäsi Alpon ja Landen (hyppykoulutettavia ratsuja) ja molemmat hevoset tekivät hyvät radat ja käyttäytyivät asiallisesti. Mukavaa oli myös huomata kuinka hyvä taso yleisesti kisoissa oli, paljon siistejä ratoja ja hyvää ratsastusta.


Viikonloppu vietettiin Niinisalon helteisissä kenttäkisoissa; Skumppa ja Helmi saivat arvokasta kokemusta ja molemmat saivat vielä ruusukkeet. Skumppa toimi nyt paljon paremmin kouluradalla ja teki tosi kivan esteradan. Maastossa se laukkasi nyt ekaa kertaa tosi sujuvasti itse, niin sujuvasti että vaikka mielestäni mentiin rauhallisesti niin aliaikaa tuli jonkun verran. Helmi teki kaikki osakokeet super hyvin, vaikka metsässä sijainneessa esteveryttelyssä ottikin vähän kierroksia. Helmi siis voitti oman luokkansa ja Skumppa oli 8,eli ei turha reissu!

Sunnuntai-ilta ja maanantai työntekoa kotona ja sitten matka jatkui Keravalle maajoukkueleirille. Mukana olivat Jilla, Ransu ja Alecey sekä tietysti Milka . Ohjelmassa oli tiistaille kouluratojen ratsastusta sekä estetreeni ja keskiviikolle maastoesteharjoitus. Vaihtelevasti sujui, Jilla teki tosi hyvin koulua mutta tällä kertaa rataesteet tuotti ongelmia rytmin ja rentouden löytämiseen, Ransu teki hyvää työtä kaikessa ja Akilla oli ongelmia koulun kanssa Aleceyn hermostuessa ötököistä. Yleisesti ottaen näytti siltä että tälläinen "välitarkastus" kilpailukauden keskellä oli paikallaan.. Kun kisoja on paljon jää harjoittelu väkisinkin vähemmälle ja perusasiat alkavat kärsiä. Eli harjoitella tarvii, kunhan hevoset saavat myös välillä levätä; aikamoista tasapainottelua.. Leiri toimi samalla myös valmistelu- ja katsastustilaisuutena PM-kisoja varten.

Lauantaina suunnataan alue-estekisoihin parin oppilaan kanssa ja Ransu lähtee mukaan tekemään pari rataa. Ensi viikolle reipas ohjelma jatkuukin, ma-ti kotona valmennukset ja kisat, ke Ypäjälle nuorten kanssa (tuttari, aluejoukkuemest.) ja to lähtö Lapinlahteen vanhojen kanssa (CNC**). Ja lämmintä on riittänyt, tosin nyt taitaa viilentyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti