torstai 20. marraskuuta 2014

Talvikauden treenit

Treenikauden valmennukset ovat alkaneet: olemme ehtineet käydä muutamassa kouluvalmennuksessa Kirsi Hagnerin luona ja Seppo Laine on valmentanut Ratsuniityssä. Sepon tunneille osallistuvat myös kaikki ratsastuksenopettajamme. Kari Nevala käy torstaisin tallillamme pitämässä estetunnin ja Adam käy kerran kuussa.


Viime viikonloppuna oli ensimmäinen Adamin treeni koulu- ja esteratsastusta. Hevoset olivat niin virkeitä että onnistuin jopa putoamaan Benjin kyydistä! Adamin kanssa lähdettiin liikkeelle perusasioista (tehtävästä ja asiasta riippumatta); tahti, suoruus, tasapaino, istunta.. Ja kädet on pidettävä ihan hiljaa jotta hevoset löytyvät oikeaoppiselle tuntumalle!


Kun kaikki valmentajat ovat huippuammattilaisia niin on hauska huomata että asiat eivät muutu, eri valmentajat vain lähestyvät samaa asiaa (tai samaa ongelmaa) hieman eri näkökulmasta ja eri keinoin, mutta samaan lopputulokseen pyrkien. Joskus kokemattomampien ratsastajien on ehkä hyvä pitäytyä yhdessä tai kahdessa valmentajassa, jotta ei mene "sekaisin" eri ohjeista. Sitten kun on kokemusta enemmän, ymmärtää asian ytimen ja osaa poimia parhaat asiat omaan harjoitteluun - tämä on mieletön rikkaus!

Oppimisintoa kaikille pimeään talveen!

Kuvat otti Karoliina Järvi (http://korppi.kuvat.fi) Adamin valmennuksesta keväällä 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti