keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kevät tulossa!

Meillä on hieno tilanne, kaikki 5 kilpahevosta ovat kunnossa ja vieläpä hyvässä vireessä! Lähtö kevään kisareissulle on noin kahden viikon kuluttua.

Napsu kävi pari viikkoa sitten Teivossa tarkastuksessa ja sai palautetta että ei ole vielä kertaakaan ollut näin hyvässä kunnossa! Huolellinen hoito, treenisuunnittelu ja ruokinta ovat tuottaneet tulosta, ja mikäs sen palkitsevampaa pitkän talvan jälkeen.

Pikkupojat Benji ja Nekku aloittivat kautensa Ypäjän estekisoista, ja molemmat tekivät hyviä ja tarkkoja ratoja. Ensi viikolla otetaan vielä Ypäjällä toinen estekisa mihin Napsukin pääsee mukaan.

Talven maajoukkuetreenit olivat rankkoja mutta myös tehokkaita. Varsinkin viimeinen leiri helmikuun lopussa meni mukavasti, Piia oli tyytyväinen hevosten edistymiseen. Mukavaa oli myös omien valmennettavien kohdalla nähdä selkeä kehitys talven ajalta; monta ratsukkoa  ylsi omalla tasollaan huippusuorituksiin esteradalla.

Uutena tälle talvelle olen ottanut mukaan myös kunto-ohjelman itselleni. Siihen on kuulunut kehonhuoltoa eli venyttelyä sekä säännölliset käynnit urheiluhierojalla. Lisäksi minulle rakennettiin (kenttä)ratsastajan ohjelma missä on kuntosaliharjoittelua (kestävyys, jalkalihakset, keskivartalo sekä ylävaratalon liikkuvuus) sekä peruskuntoharjoitteita (esim.pitkät lenkit matalalla sykkeellä.) Suosittelen lämpimästi!!

Tuntuu että olen taas oppinut valtavasti uutta talven aikana, ja hevosten treenaaminen on tuntunut tosi mukavalta ja motivoivalta. Olen löytänyt ympärilleni myös oikeat ihmiset, todellisia urheilun ja hevosalan huippuammattilaisia!!

Iloisia hetkiä hevosten parissa, niin harrastamisen kuin urheilun merkeissä !


Benji Adamin treeneissä joulukuussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti